TWI Schrijver en Trainer

 

Training TWI Schrijver & Trainer – Wat kun je verwachten?

De training TWI Schrijver & Trainer wordt gegeven door de TWI company en vindt maandelijks plaats. Deze training bestaat uit 2 dagen training op de trainingslocatie te Emmeloord. Binnen twee weken vindt het dagdeel begeleiding plaats op jouw eigen werkplek. De training wordt afgerond met een praktijkexamen, wederom op jouw eigen werkplek. Wanneer je het praktijkexamen succesvol aflegt, ontvang je het certificaat voor TWI Schrijver & Trainer.

Deze training is geschikt voor deelnemers met een werk & denkniveau van MBO niveau 3 of hoger, een diploma is hiervoor geen vereiste. Het uitstroomniveau van deze training is MBO niveau 3 of hoger met toepasbare kennis over TWI in de eigen praktijk. De kosten van de training zijn € 1430.

 

Training
Op de trainingsdagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dag 1

  • Oorsprong TWI, en de vertaling naar de hedendaagse praktijk
  • Wat is een werkplekanalyse en hoe maak je die
  • Wat is een trainingsstandaard en waar moet deze aan voldoen
  • Hoe schrijf je een trainingsstandaard: opbouw en schrijfstijl

Dag 2

  • Hoe train je een medewerker volgens de TWI methode
  • De wat, hoe en waarom aanpak
  • Oefenen met het geven van training
  • Communicatieve vaardigheden/ Communicatiestijlen

Tijdens de training worden theorie en praktijk afgewisseld.

Begeleiding
Binnen 2 weken na de training vindt de Begeleiding plaats op jouw eigen werklocatie. In overleg wordt hier een dagdeel voor ingepland.

Het is een individuele sessie, waarbij een van onze ervaren TWI coaches jou één-op-één zal begeleiden bij het toepassen van TWI in de praktijk. Er wordt gekeken naar de trainingsstandaarden die je zelf hebt geschreven. Vervolgens wordt er geoefend met het trainen van een collega/ medewerker op een trainingsstandaard. De TWI coach kijkt actief mee, geeft feedback en bereidt je voor op het praktijkexamen.

Praktijkexamen
Binnen 2 weken na de Begeleiding vindt het Praktijkexamen plaats. Deze neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en vindt ook plaats op jouw eigen werklocatie.

Het Praktijkexamen is een check om te zien of je in staat bent om zelfstandig een trainingsstandaard te schrijven en zelf een collega/ medewerker te trainen op deze standaard.

Wanneer je het praktijkexamen succesvol afrondt, dan ontvang je het TWI certificaat. Deze is 2 jaar geldig.

Voor meer informatie neem contact op via info@vabc.nl